Sevärdheter

Upptäck Växjös vackra och historiska områden som bland annat gamla slottsruiner, museum, parker och naturreservat!


 

Teleborgs slott

Teleborgs Slott är slottet närmast dig om du bor hos oss! Bland det små och stora platserna som finns i Växjö har Teleborgs Slott utsetts till etta. Besök slottet från “Stjärnorna från slottet” och upplev den fina naturen omkring.

Läs mer om slottet här!


 

Smålands museum

Sveriges glasmuseum som ligger vid Södra järnvägsgatan i Växjö och som är landets äldsta länsmuseum. Ta del av Kronobergs kulturella historia. Inte bara i dåtid, utan nutid samt framtid. 

Kronobergs slottsruin

Vasaborgen som blev en ruin ligger vid Helgasjöns strand och var långt innan en biskopsborg. Här kan du fika på Ryttmästaregårdens café & restaurang samtidigt som du kan njuta av den fina naturen samt den unika kulturupplevelsen.


 

Bokhultets naturreservat

Det här är en plats där du kan ta sköna promenader eller joggingturer. Med den fina naturen, de långa stigarna och platser du kan stanna och fika på gör Bokhultet din dag harmonisk och friskande.


 

Växjö domkyrka

Den största och vackraste kyrkan i Växjö där det hålls mässor och körkonserter och som är öppen varje dag kl 09:00-18:00.


 

Linnéparken

Natur, natur och mer natur. Linnéparken är park med vackra blomsterplanteringar, placerad centralt bredvid Växjö Domkyrka.


 

Hej. Jag vill göra en bokningsförfrågan
 

Jag är intresserad av att boka

Antal personer (max 10 personer)

 

Kundinformation

 

Jag godkänner att mina uppgifter används enligt GDPR