Teleborgs Slott

Teleborgs Slott är slottet närmast dig om du bor hos oss! Bland det små och stora platserna som finns i Växjö har Teleborgs Slott utsetts till etta. Besök slottet från “Stjärnorna från slottet” och upplev den fina naturen omkring.


 

Sedan år 1900

Teleborg slott har funnits sedan år 1900 och lät byggas av en greve vars namn var Fredrik Bonde af Björnö som skulle bli en gåva till hans hustru. Greven och hans fru flyttade in och bodde där i några år. Omkring år 1917 blev det Christer, grevens brorsson, som fick ärva slottet. Han började inreda med ljus, skridskoåkning runt slottet och vacker inredning och miljö inne i slottet. Efter år då flera generationer fått ta över och driva hotellet tog Växjö stad över och köpte slottet år 1964. Idag ägs slottet av Videum AB och arrenderas av Runossons & CO.

Historien bevaras

Varsamt har slottet renoverats med hänsyn till att bevara historien och för att ge deras besökare och gäster en speciell och unik upplevelse.


Ta en promenad i den fina naturen

Inte nog med att du kan äta gott på slottet, kan du även ta en promenad och njuta av den vackra naturen som finns runtomkring. En stor trädgård som vårdas väl under alla årstider.


Läs mer om fler av Växjös fantastiska sevärdheter här!


 

 

Hej. Jag vill göra en bokningsförfrågan
 

Jag är intresserad av att boka

Antal personer (max 10 personer)

 

Kundinformation

 

Jag godkänner att mina uppgifter används enligt GDPR